Le Mas de la Lune

“Ze had haar hoofd in de sterren, hij had haar voeten op de grond: onder het maanlicht droomden ze van een wijn met respect voor de natuur en de consument…”

… 40 kilometer ten westen van Perpignan …

 

In 2015 besloten Vanessa en Matthieu om een draai van 360 ° te maken in hun levens. Ze volgden een stage bij hun mentoren in biologisch-dynamisch landbouw (Virginie Maignien en Patrice Lescarret van het Domaine Causse Marines), die Vanessa en Matthieu onder de hoede namen en hun passie, knowhow en ervaring royaal deelde. Een paar maanden later zet de Mas de la Lune zijn eerste stappen in de biodynamische landbouw om authentieke wijnen in de praktijk te maken. 

Gelegen op meer dan 300 meter boven zeeniveau, in het hart van de Agly-vallei, profiteert de 7 hectare wijngaard van Mas de le Lune van een buitengewoon rijk terroir van leistenen en arena’s van graniet. De oude wijnstokken van het domein zijn de karakteristieke van het Catalaanse land. Zo vinden we zeer oude (70-90 jaar) Grenache Noir, Mourvèdre, Carignan en Syrah voor rood en Grenache Gris en Macebeu voor wit. De druiven worden met de hand en in kleine kratten geoogst. De biologisch-dynamische teelt is bedoeld om zo natuurlijk mogelijk te zijn: respectvol voor het milieu, de consument en de heerlijke natuurlijke wijn. De productie telt slechts vijf tot zes cuvées met een zeer kleine oplage van 600-3000 flessen per cuvée.

Welkom in het Catalaanse land!

Wil je de wijnen van Le Mas de la Lune bekijken? Klik dan op de knop hieronder.