Domaine in Black

Domaine In Black van Lambert Spielmann, een “Partisan Vingeron” en “Wine Punk”.

Een klein stuk land van 2 ha gelegen in Saint Pierre in de Elzas. Lambert Spielmann is gestart in 2019. Het grootste deel van zijn wijnstokken bevindt zich rondom Epfig en Nothalten en zijn sinds 1997 biologisch gecertificeerd.

Lambert zijn werk in de wijngaarden is beperkt tot één jaarlijkse rit met de tractor per rij, om de grond zo minmogelijk te belasten. De gebruikte methodes zijn geïnspireerd door de biologische-dynamische landbouw. Geen of zeer weinig bewerking, alleen koper en zwavel, zijn allemaal onderdelen van de biologisch-dynamische landbouw.

De oogst is handmatig, in kleine kistjes, om de trossen niet te beschadigen. De persing is erg zacht en lang, ongeveer 6 tot 12 uur per batch. Hierdoor ontstaat er bijna geen bezinksel. Geen oenologische interventie in de kelder, geen toevoegingen, geen filtratie of klaring.

Lambert pompt de most ook niet om tijdens de schilweking. Alle wijnen worden behandeld door zwaartekracht (er wordt nergens gebruikt gemaakt van een pomp). Lagering in RVS of in foeders, afhankelijk van de wijn.

Nul interventie: pure wijnen met veel plezier!

Wil je de wijnen van Domaine in Black bekijken? Klik dan op de knop hieronder.